Floating

Floaten is een bijzondere en effectieve manier van ontspannen. Je drijft, zoals in de dode zee, gewichtloos op een laag zeer zout en verwarmd water. Het water is voorzien van het speciale Epsom Zout. Dit zout bevat tevens mineralen welke door het floaten in de spieren trekken. Het is een bewezen ontspanningsmethode die zeer efficiënt en doeltreffend is: 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slapen.

Floaten doet u in een speciale floatcabine waarbij u zelf kunt kiezen of wilt floaten met of zonder licht en muziek. U heeft dus totale controle over uw omgeving.

Locatie: Trekweg 51 in Almere.

Kosten: €27,50 per maand (te betalen aan ProActief Almere)

proactief

  • Hits: 386

Reuma Fitness

Bent u op zoek naar een aangepast sportprogramma onder begeleiding van een personal trainer?

Dan is het Reuma Fitness programma wellicht iets voor u!

In samenwerking met ProActief Almere bieden wij een Reuma Fitness programma aan.

In dit programma kunt u onbeperkt gebruik maken van alle sportfaciliteiten die ProActief Almere biedt. Daarnaast traint u met een personal trainer die een speciaal programma voor u opstelt.

Deze personal trainer heeft oog voor uw beperkingen en zal uw programma daar volledig op aan passen.

Een ander voordeel van dit programma is dat u als lid van de vereniging geen inschrijfkosten of de kosten voor het lidmaatschapspasje aan ProActief Almere hoeft te betalen.

Locatie: Trekweg 51 in Almere.

Kosten: €30,- per maand (te betalen aan ProActief Almere)

  • Hits: 336

Zumba

Proefles Zumba op maandag 15 juli 2019 om 11 uur.

Wilt u zich hiervoor opgeven? Stuur dan een mail naar voor zaterdag 13 juli 2019.

Locatie: Trekweg 51 in Almere. ProActief Almere is gevestigd naast de Bowling Almere.

proactief

  • Hits: 314

Reuma Café

Voor een paar uur gezelligheid en contact met lotgenoten organiseren wij het Reuma Café. Kennissen, familieleden, mantelzorgers en iedereen die betrokken is bij mensen met reuma, zijn van harte welkom!

  • Het Reuma Café wordt eenmaal per maand (m.u.v. de zomermaanden) van 11 tot 14 uur op de derde zaterdag van de maand georganiseerd in het EveNaarhuis in Almere Buiten.
  • Het is een moment voor lotgenotencontact, het spelen van spelletjes of gewoon even tot rust komen met een kopje koffie of thee.
  • Wij streven ernaar eenmaal per kwartaal een spreker te laten komen die informatie geeft over diverse onderwerpen die van invloed zijn op het leven met reuma.

Locatie: Sumatraweg 352 Almere Buiten. Direct naast station Oostvaarders.

evenaarhuis

  • Hits: 371

Yoga

Op de woensdag organiseren wij in samenwerking met ProActief Almere een yoga les speciaal gericht op mensen met beperkingen door reuma.

De les wordt gegeven in een verwarmde ruimte wat heerlijk ontspannen werkt op de spieren.

De les is opgebouwd uit eerst een kwartier meditatie/mindfulness  om tot ontspanning te komen. Daarna volgt er een half uur van oefeningen waarbij de spieren getraind worden op een rustige manier. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen en alle oefeningen doet u op uw eigen tempo. “Wat niet gaat, gaat niet” is het motto van de yoga docente.

De les eindigt met een kwartier ontspanning om de spieren weer tot rust te laten komen.

Na een yoga les voelt u zich opgeladen en ontspannen!

Bent u lid van de vereniging en wilt u zelf ervaren wat de yoga voor u kan betekenen, geef u dan op voor een proefles!

Locatie: Trekweg 51 in Almere. ProActief Almere is gevestigd naast de Bowling Almere.

Kosten: €9,50 per maand (te betalen via automatische incasso)

Tijden:

 Woensdag van 11.15 tot 12.15 uur.

yoga

proactief

  • Hits: 366

Hydrotherapie

Onze hydrotherapie wordt gegeven in zwembad het Mineraal van zweminstituut Siemons in samenwerking met ProActief Almere.

Hydrotherapie is het bewegen in warm water van minimaal 32 graden onder begeleiding van een erkende fysiotherapeut. Tijdens de therapie wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen zoals dumbels, drijfslangen, onderwater steps en muziek.
De therapie bestaat uit een kwartier zelf inzwemmen, gevolgd door een half uur ‘intensieve’ therapie en wordt afgesloten met een kwartier ontspanning.

Het bad neemt trapsgewijs in diepte toe tot een maximale diepte van 1,40 mtr, door gebruik te maken van de onderwater steps kunnen ook de kleinere personen veilig deelnemen aan de therapie.
Daarnaast is het bad volledig rolstoeltoegankelijk, inclusief een hangstoel met lift om het water in te komen.

Zelfs het zwemwater heeft een gunstige uitwerking op de gezondheid! Zwembad het Mineraal maakt namelijk gebruik van gemineraliseerd water, met een zeer minimale toevoeging van chloor. Hierdoor zult u geen last krijgen van geïrriteerde ogen, stug haar of een snel uitgedroogde huid.

Bent u lid van de vereniging en wilt u zelf ervaren wat de hydrotherapie voor u kan betekenen, geef u dan op voor een proefles!

 

Locatie: Trekweg 51 in Almere. ProActief Almere is gevestigd naast de Bowling Almere.

Kosten: €21,50 per maand (te betalen via automatische incasso)


Tijden:

Dinsdagavond

zwembad mineraalGroep 1 van 19 tot 20 uur.
Groep 2 van 20 tot 21 uur.

Donderdagmiddag

Groep 3 van 13 tot 14 uur.
Groep 4 van 14 tot 15 uur.

  • Hits: 521
RPV-Almere ©