Reuma Café

Voor een paar uur gezelligheid en contact met lotgenoten organiseren wij het Reuma Café. Kennissen, familieleden, mantelzorgers en iedereen die betrokken is bij mensen met reuma, zijn van harte welkom!

  • Het Reuma Café wordt eenmaal per maand (m.u.v. de zomermaanden) van 11 tot 14 uur op de derde zaterdag van de maand georganiseerd in het EveNaarhuis in Almere Buiten.
  • Het is een moment voor lotgenotencontact, het spelen van spelletjes of gewoon even tot rust komen met een kopje koffie of thee.
  • Wij streven ernaar eenmaal per kwartaal een spreker te laten komen die informatie geeft over diverse onderwerpen die van invloed zijn op het leven met reuma.

Locatie: Sumatraweg 352 Almere Buiten. Direct naast station Oostvaarders.

evenaarhuis

  • Hits: 39

Yoga

Op de woensdag organiseren wij in samenwerking met ProActief Almere een yoga les speciaal gericht op mensen met beperkingen door reuma.

De les wordt gegeven in een verwarmde ruimte wat heerlijk ontspannen werkt op de spieren.

De les is opgebouwd uit eerst een kwartier meditatie/mindfulness  om tot ontspanning te komen. Daarna volgt er een half uur van oefeningen waarbij de spieren getraind worden op een rustige manier. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen en alle oefeningen doet u op uw eigen tempo. “Wat niet gaat, gaat niet” is het motto van de yoga docente.

De les eindigt met een kwartier ontspanning om de spieren weer tot rust te laten komen.

Na een yoga les voelt u zich opgeladen en ontspannen!

Bent u lid van de vereniging en wilt u zelf ervaren wat de yoga voor u kan betekenen, geef u dan op voor een proefles!

Locatie: Trekweg 51 in Almere. ProActief Almere is gevestigd naast de Bowling Almere.

Kosten: €9,50 per maand (te betalen via automatische incasso)

Tijden:

 Woensdag van 11.15 tot 12.15 uur.

yoga

proactief

  • Hits: 44

Hydrotherapie

Onze hydrotherapie wordt gegeven in zwembad het Mineraal van zweminstituut Siemons in samenwerking met ProActief Almere.

Hydrotherapie is het bewegen in warm water van minimaal 32 graden onder begeleiding van een erkende fysiotherapeut. Tijdens de therapie wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen zoals dumbels, drijfslangen, onderwater steps en muziek.
De therapie bestaat uit een kwartier zelf inzwemmen, gevolgd door een half uur ‘intensieve’ therapie en wordt afgesloten met een kwartier ontspanning.

Het bad neemt trapsgewijs in diepte toe tot een maximale diepte van 1,40 mtr, door gebruik te maken van de onderwater steps kunnen ook de kleinere personen veilig deelnemen aan de therapie.
Daarnaast is het bad volledig rolstoeltoegankelijk, inclusief een hangstoel met lift om het water in te komen.

Zelfs het zwemwater heeft een gunstige uitwerking op de gezondheid! Zwembad het Mineraal maakt namelijk gebruik van gemineraliseerd water, met een zeer minimale toevoeging van chloor. Hierdoor zult u geen last krijgen van geïrriteerde ogen, stug haar of een snel uitgedroogde huid.

Bent u lid van de vereniging en wilt u zelf ervaren wat de hydrotherapie voor u kan betekenen, geef u dan op voor een proefles!

 

Locatie: Trekweg 51 in Almere. ProActief Almere is gevestigd naast de Bowling Almere.

Kosten: €21,50 per maand (te betalen via automatische incasso)


Tijden:

Dinsdagavond

zwembad mineraalGroep 1 van 19 tot 20 uur.
Groep 2 van 20 tot 21 uur.

Donderdagmiddag

Groep 3 van 13 tot 14 uur.
Groep 4 van 14 tot 15 uur.

  • Hits: 43
RPV-Almere © 2019 - Webdesign WSonline