Hydrotherapie

Onze hydrotherapie wordt gegeven in zwembad het Mineraal van zweminstituut Siemons in samenwerking met ProActief Almere.

Hydrotherapie is het bewegen in warm water van minimaal 32 graden onder begeleiding van een erkende fysiotherapeut. Tijdens de therapie wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen zoals dumbels, drijfslangen, onderwater steps en muziek.
De therapie bestaat uit een kwartier zelf inzwemmen, gevolgd door een half uur ‘intensieve’ therapie en wordt afgesloten met een kwartier ontspanning.

Het bad neemt trapsgewijs in diepte toe tot een maximale diepte van 1,40 mtr, door gebruik te maken van de onderwater steps kunnen ook de kleinere personen veilig deelnemen aan de therapie.
Daarnaast is het bad volledig rolstoeltoegankelijk, inclusief een hangstoel met lift om het water in te komen.

Zelfs het zwemwater heeft een gunstige uitwerking op de gezondheid! Zwembad het Mineraal maakt namelijk gebruik van gemineraliseerd water, met een zeer minimale toevoeging van chloor. Hierdoor zult u geen last krijgen van geïrriteerde ogen, stug haar of een snel uitgedroogde huid.

Bent u lid van de vereniging en wilt u zelf ervaren wat de hydrotherapie voor u kan betekenen, geef u dan op voor een proefles!

 

Locatie: Trekweg 51 in Almere. ProActief Almere is gevestigd naast de Bowling Almere.

Kosten: €21,50 per maand (te betalen via automatische incasso)


Tijden:

Dinsdagavond

zwembad mineraalGroep 1 van 19 tot 20 uur.
Groep 2 van 20 tot 21 uur.

Donderdagmiddag

Groep 3 van 13 tot 14 uur.
Groep 4 van 14 tot 15 uur.

  • Hits: 521
RPV-Almere ©