Nieuwsbrief Hydrotherapie september 2020

Nieuwbrief

  
Beste leden,

Inmiddels is het alweer bijna september. De zomer is voorbij en wij zouden als bestuur bekijken of het mogelijk zou zijn om de hydrotherapie weer op te starten. Hiervoor hebben wij gesprekken gevoerd met zowel Reuma Nederland, als het Mineraal en ProActief.

Uit het gesprek met het Mineraal zijn diverse punten gekomen welke hieronder zullen worden toegelicht. Door het coronavirus hebben we nog steeds te maken met beperkende maatregelen en de zogenoemde 1,5 meter samenleving. Dit geldt voor alle activiteiten.

- In het zwembad komt het er concreet op neer dat wij, gezien de kwetsbare gezondheid van onze leden, maximaal 12 personen in het bad mogen hebben. Wij hebben op dit moment grotere groepen dan 12 personen wat dus een probleem oplevert qua capaciteit.
- In de kleedkamer mogen nog maar 4 mensen omkleden als zij uit het bad komen. Dit betekent dat er steeds mensen staan te wachten om de kleedkamer binnen te mogen, en dit levert vooral een probleem op op het moment dat iedereen op dinsdagavond om 21.15 het zwembad verlaten moet hebben.
Bij binnenkomst mag zelfs helemaal geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers.
- De douches zijn gesloten en de toiletten zijn slechts in uiterste nood toegankelijk.

Uit informatie van Reuma Nederland blijkt dat zij het afraden om op dit moment te starten met de hydrotherapie. Dit mede door de kwetsbare gezondheid van de leden (hoog-risicogroepen) en doordat er eigenlijk nog veel te weinig bekent is over het coronavirus en de verspreiding er van in binnen-zwembaden.

Als bestuur hebben wij op basis van bovenstaande redenen helaas moeten besluiten om de hydrotherapie tot nader order op te schorten. Het aanbieden van hydrotherapie met zo weinig leden in het bad betekent voor de vereniging een zeer groot financieel verlies. Immers moeten wel de volledige kosten betaald worden, maar zijn de inkomsten veel lager. Tevens willen wij als bestuur niet het risico op ons nemen dat een van onze leden via de hydrotherapie besmet raakt.

Wij zullen in december opnieuw beoordelen hoe de stand van zaken op dat moment is en of we de hydrotherapie wellicht dan in januari wel kunnen gaan opstarten.

Wij snappen dat dit voor iedereen zeer vervelend is, maar hopen op uw begrip!

Team RPV-Almere

 

hydro

RPV-Almere ©