Nieuwsbrief Yoga september 2020

Nieuwbrief

Beste yogi’s,

Het is nogal kort dag om deze plotselinge wijziging bij jullie tijdig neer te leggen:
Alle yogagroepen bij ProActief zijn gestopt met het webinar, daarmee ook die voor de RPV-Almere. ProActief heeft kunnen schuiven in haar schema en heeft daarmee ruimte geschapen voor 2 groepen van max. 8 personen per groep. Wel zijn de lessen korter gemaakt, nu drie kwartier dan een kwartier pauze om de zaal te verlaten, stoelen te ontsmetten en de nieuwe groep binnen te laten. De lessen blijven op de woensdag, groep 1 is 10:30 - 11:15 uur, groep 2 van 11:30 - 12:15 uur.

Groepindelingen:

Gezien de uiterst korte voorbereidingstijd is door het bestuur een groepsindeling gemaakt.  De indelingen zijn alsvolgt:
 

GROEP 1 (10:30 - 11:15 uur)

Shaya Hazeweijer
Melia Sandel
Ria Albers
Gerda Kraaibeek
Thea Hoogendijck
Bianca Stenvers
Catja Rensink

GROEP 2 (11:30 - 12:15 uur)

Harry Schroote
Johanna ter Horst
Yvonne van der Woning
Carla Jackson
Nel Miltenburg
Marga Ubachs

Coronamaatregelen:

Bij binnenkomst dien je bij de desinfectieunit je handen te desinfecteren. Tevens wordt je gevraagd of je klachten hebt die op corona kunnen wijzen. Mocht dat het geval zijn, dan wordt verdere toegang geweigerd en dien je het pand te verlaten.

Artikelen uit de kist niet beschikbaar

Alle artikelen uit de kist in de zaal mogen NIET gebruikt worden! Alleen de stoelen zijn te gebruiken, deze worden vooraf ontsmet en er staat een papierrol en desinfectiemiddel zodat je dit zelf alsnog extra kunt doen. Je kunt ook ervoor kiezen een grote handdoek mee te nemen om over de stoel te leggen.

Ventilatie:

Het ventilatiesysteem blijft draaien om verse lucht in de ruimte te blijven houden. Het zal niet op volle kracht draaien omdat Gerbera dan niet meer hoorbaar is.

Zelf meenemen:

Je dient dus zelf een yogamat, dekentje(s), hoofdkussentje en oogkussentje mee te brengen. (Voor een oogkussen kun je ook een tradionele server of klein handdoekje meenemen.) Tevens zul je thuis al je yogakledij moeten aandoen, de kleedkamers zijn gesloten. 

Extra regels:

Je dient buiten bij de ingang te wachten, kom dus niet te vroeg want je mag het pand niet zo maar naar binnen. Zodra het tijd is komt Gerbera de groep ophalen. Bij de desinflectiezuil dien je de handen te desinfecteren en er wordt je gevraagd of je klachten hebt die op corona kunnen wijzen. In het pand is er éénrichtingsverkeer, in de zaal zijn op de vloer stickers aangebracht. Neem plaats op een sticker om daarmee te garanderen dat de 1,5 meter onderlinge afstand gewaarborgd blijft.

Gerbera neemt plaats op het podium zodat er max. 8 plekken in de zaal vrij zijn.

Nog iets drinken of direct naar huis

Na de les is het mogelijk om nog even iets te drinken, de krukken aan de bar zijn weggehaald, maar het zitje en de tafel zijn beschikbaar. Ook hier dient minimaal de 1,5 meter onderlinge afstand gerespecteerd te worden. Het kan veiligerzijn om direct na de les het pand weer te verlaten. Door je reuma en wellicht immuumsysteem ondermijnde medicatie of andere onderliggende ziekte(s) en mogelijk ook leeftijd behoren onze leden per definitie tot de hoog-risicogroepen. Blijf dus voorzichtig en alert. 

Pauze tussen de lessen:

Tussen beide groepslessen in is een kwartier pauze opgenomen. Deze pauze is om zowel iedereen van groep 1 zich aan te kleden en je spullen bij elkaar te pakken en de ruimte te verlaten, maar ook voor groep 2 om zich gereed te maken voor de les. Houd ook bij het betreden en verlaten van de lesruimte de 1,5 meter onderlinge afstand aan. 

Aanmelden verplicht:

Ook zijn we verplicht van het RIVM om vast te leggen wie er komen cq geweest zijn. Dit is om reden dat mocht er iemand besmet zijn geraakt de mensen waarmee deze persoon in contact is geweest benadert kunnen worden om getest te worden op mogelijke besmetting. Heb je klachten die op corona kunnen wijzen? Blijf dan thuis en lees wat het RIVM hier over aangeeft. 
 
Meld je dus vooraf aan op de app of je komt of niet. 

De vragen die je bij binnenkomst gesteld worden staan hieronder: indien je 1 vraag met “Ja” moet beantwoorden, blijf je thuis.

Met vriendelijke groet,

Team RPV Almere
 
rivm vragen
 
yoga
 
RPV-Almere ©