Over ons

Veel reumapatiënten staan actief in het leven, ondanks hun pijn en vermoeidheid. Zo ook wij. We zijn van het aanpakken, en niet klagen. Maar we willen wel af en toe delen wat ons bezighoudt. Gedeelde smart is ten slotte halve smart!

Het is niet niks om regelmatig geconfronteerd te worden met een lichaam dat bepaald niet vlekkeloos functioneert. En op sommige dagen zegt ‘bekijk het maar, je moet maar even rustig aan doen’. Zodat je je agenda weer kunt omgooien.

Leven met reuma vergt energie. Het ermee omgaan kun je niet alleen. Natuurlijk is er veel informatie te halen van het internet. Maar praten met mensen van vlees en bloed is toch anders. Je deelt persoonlijke ervaringen en wisselt waardevolle tips uit. Tips die je niet kunt krijgen van hulpverleners, maar wel van collega-patiënten.

Andere patiënten ontmoeten
We zien elkaar bij activiteiten of bij een van de beweeggroepen. Bijvoorbeeld bij de etentjes die we een keer per kwartaal organiseren. En natuurlijk in het warme water, tijdens de hydrotherapie.

Een keer per maand is er een reumacafé in Grandcafé Anno op de Grote Markt. Kom een keer langs, dan krijg je een kop koffie of thee en kunnen we kennismaken!

Hoe je op de hoogte kunt blijven van onze activiteiten

  • Word lid van de Facebookgroep reuma Almere.
  • Geef je e-mailadres door via r  dan mailen we je twee nummers van ons ledenblad (frequentie: 1 keer per kwartaal).

Dan kun je een tijdje aan ons snuffelen voordat je de beslissing neemt om wel of geen lid te worden.

Waarom zou je lid worden

  • Je ontmoet mensen met dezelfde aandoening als jij, wat veel steun geeft.
  • Je kunt meedoen met (beweeg)activiteiten die speciaal voor jou zijn opgezet.
  • Je krijgt vier keer per jaar een ledenblad met veel informatie.
  • Je maakt gratis gebruik van het juridisch steunpunt van Ieder(in).
  • Je krijgt ledenvoordeel, bijvoorbeeld op de hydrotherapie en op etentjes en uitjes.

Lid worden?

Klik dan op de aanmeldbutton in de rechterbalk.
De kosten zijn 15 euro per jaar, vaak aftrekbaar van de verzekering.

Bestuur

De vereniging bestaat sinds 1993, en we hebben ongeveer 230 leden. We zijn verbonden aan het Nationaal Reumafonds, waarvan we ook subsidie krijgen.
Sinds 2016 is er een nieuw bestuur dat zich tot taak heeft gesteld om het aantal leden te vergroten. Zodat nog meer mensen kunnen profiteren van ons aanbod. We hebben namelijk gemerkt dat veel Almeerse reumapatiënten nog niet op de hoogte zijn van ons bestaan.
We gaan ons aanbod uitbreiden door meer beweegactiviteiten te organiseren, zoals wandelgroepen en Tai chi groepen.

Interessante links

www.reumafonds.nl Het geld dat het Reumafonds ophaalt, besteden we voor bijna 80% direct aan de reumabestrijding: wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntencontact en belangenbehartiging, financiële hulp en aangepaste reizen. Dit valt helemaal binnen de regels van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF): de organisatie die de bestedingen van goede doelen controleert.

www.wereldreumadag.nl Wereld reuma dag!

www.youth-r-well.com Jongerenpagina voor jongeren met en zonder reuma.

Stichting SOGA (Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere), is een vrijwilligersorganisatie en bestaat sinds 1983. Zij behartigt de collectieve belangen van mensen in de gemeente Almere met een functiebeperking, handicap of chronische ziekte. Dat gebeurd op verschillende manieren.

 www.zorgverzekering.org/zorgverzekering-vergelijken. Op deze pagina kunt u alles vinden over het vergelijken van zorgverzekeringen, van algemene informatie tot specifieke tips.

http://reuma.startpagina.nl Startpagina met links betreffende reumatische aandoeningen.

www.55plusgids.nl Als u eens iets anders wilt, dan is hier zeker een adres te vinden waar dat kan. Het startpunt voor 55plussers, zoals men zelf zegt.

http://www.kiocare.nl Een andere kijk op hulpmiddelen.

www.hulpmiddelenwijzer.nl Hier vind u informatie over meerdere soorten hulpmiddelen.

www.autoaanpassers.nl Auto Aanpassers Nederland.

www.backshop.nl Wilt u zien wat voor hulpmiddelen er voor uw beperkingen op de markt zijn?

www.maartenskliniek.nl De enige openbare apotheek in Nederland.

http://www.nbmf.nl Onderzoek van de relatie tussen gedrag, gezondheid en ziekte. Zowel op het gebied van onderzoek als op het gebied van behandeling, preventie en revalidatie.

http:www.werkendlichaam.nl Voor iedereen die meer wil weten over het bewegingsapparaat en de daarbij voorkomende klachten en problemen.

www.vitaminenoprecept.nl Gebruikers van glucosamine kunnen hier voor 5 euro per maand glucosamine betrekken.

www.nebasnsg.nl Nederlandse Bond voor aangepast sporten.

www.nvr.nl Nederlandse Vereniging voor Reumatologie met links naar het buitenland.

www.aangifteloont.nl Hulp bij het invullen van aangiftebiljet.

www.toeslagen.nl De overheid draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten van zorg, huur en kinderopvang. Zo'n bijdrage heet een toeslag.

www.consumentenbond.nl Ook bij de consumentenbond kunt u terecht voor antwoorden op uw prangende vragen over het zorgstelsel.

Jongeren met Sjögren Het Syndroom van Sjögren wordt niet vaak bij jongeren gediagnosticeerd. Deze reumatische ziekte wordt meestal bij vrouwen van middelbare leeftijd gediagnosticeerd. Tot heden was er helaas geen website of organisatie die zich specifiek op jongeren richtte met deze ziekte. Toch mag deze groep niet vergeten worden. Het is namelijk heel fijn om lotgenoten te vinden waar je herkenning in kan vinden en ervaringen mee kan delen.

 

Nieuwsbrief


Agenda

Er zijn geen komende evenementen

Word ook lid van onze vereniging!

Adverteren op deze site?

Bel 06-38 64 91 65

RPV-Almere © 2019 - Webdesign WSonline